سنسور القایی برای تشخیص دور موتور
.
اطلاعات کاربری
درباره ما
دوستان
خبرنامه
آخرین مطالب
لینکستان
دیگر موارد
آمار وب سایت

سنسور القایی برای تشخیص دور موتور

سنسور ابزاری است که در حضور محرک فیزیکی عکس العمل نشان داده و موجب تولید سیگنال الکتریکی می‌شود. این ابزار انواع مختلفی داشته و بر اساس پدیده فیزیکی مورد اندازه گیری در دسته‌هایی مانند سنسور موقعیت، دما، سرعت و حرکت طبقه‌بندی می‌شود. سنسورها همچنین بر مبنای اساس عمکرد در گروه‌های مختلفی قرار می‌گیرند. اساس عملکرد سنسورها می‌تواند شامل القای الکتریکی و الکترومغناظیسی، تغییر در مقاومت الکتریکی یا ظرفیت خازن و مواردی از این دست باشد. نوعی از سنسورها به نام سنسورالقایی به دلیل داشتن ویژگی‌هایی چون دقت بالا و مقاومت در شرایط سخت محیطی، کاربرد فراوانی در صنایع دارد. از کاربردهای این سنسور می‌توان به استفاده از آن در خطوط تولید، خطوط منتاژ و بسته بندی، قالب تزریق پلاستیک و کاربردهای دریایی اشاره کرد. از سنسور القایی برای تشخیص دور موتور نیز استفاده می‌شود. در این مقاله به چگونگی تشخیص دور موتور با استفاده از سنسور القایی می‌پردازیم.

 

اساس عملکرد سنسور القایی

همانطور که در مقاله‌ی “سنسور القایی چیست و چه کاربردی دارد؟” گفته شد، سنسور القایی نوعی سنسور مجاورتی یا غیر تماسی است که قابلیت تشخیص فلزات را دارا می‌باشد. این سنسور از سه بخش اصلی اسیلاتور، اشمیت تریگر و خروجی تشکیل می‌شود. اسیلاتور در محدوده‌ی تشخیص سنسور یک میدان الکترومغناطیسی با فرکانس بالا ایجاد می‌کند؛ با قرار گرفتن یک قطعه‌ی فلزی در این محدوده، در قطعه‌ی فلزی جریان‌های گردابی ایجاد می‌شود و مقداری از انرژی میدان را جذب می‌کند. این امر موجب کاهش دامنه‌ی میدان در اسیلاتور شده و این کاهش دامنه به اشمیت تریگر منتقل می‌شود؛ به این ترتیب قسمت خروجی تحریک شده و سنسور فعال می‌شود. بنابراین اساس عملکرد سنسور القایی تغییر در دامنه‌ی میدان الکترومغناطیسی می‌باشد.

 

استفاده از سنسور القایی برای تشخیص دور موتور

با توجه‌ به اساس عملکرد سنسور القایی، می‌توان نحوه‌ی استفاده از سنسور القایی برای تشخیص دور موتور را توضیح داد. در موتور دستگاه یک فلایویل (Flywheel) از جنس فلز تعبیه شده است که در هنگام چرخش موتور، همراه آن می‌چرخد. این قطعه که دارای تعداد مشخصی حفره در فواصل معین است، در محدوده‌ی تشخیص سنسور قرار می‌گیرد. با چرخش موتور و به دنبال آن چرخش فلایویل، زمانی که سطح صاف فلایویل در مقابل سنسور قرار می‌گیرد سنسور به دلیل تشخیص حضور فلز، فعال و زمانی که حفره‌ها در مقابل سنسور قرار می‌گیرند، سنسور غیر فعال می‌شود. به این ترتیب با چرخش فلایویل سنسور به صورت مداوم فعال و غیرفعال می‌شود. قطع و وصل شدن سنسور موجب فرستادن تعدادی پالس خروجی می‌شود. حاصل تقسیم تعداد پالس در دقیقه بر تعداد حفره‌های فلایویل، برابر با تعداد چرخش موتور در دقیقه یا به عبارتی دور موتور می‌باشد.

با بیان یک مثال ساده نحوه‌ی به کار گیری سنسور القایی برای تشخیص دور موتور آشکارتر می‌شود؛ اگر در فلایویل 10 عدد حفره با فواصل یکسان وجود داشته و تعداد پالس‌های خروجی از سنسور 1000 پالس در دقیقه باشد، با تقسیم تعداد پالس (1000) بر تعداد حفره‌ها (10)، می‌توان پی برد که موتور در یک دقیقه 100 دور چرخیده است؛ یعنی دور موتور برابر با 100RPM (Round Per Minute) می‌باشد. واضح است که با استفاده از این رابطه می‌توان با دانستن دور موتور و تعداد حفره‌های فلایویل، تعداد پالس‌های خروجی از سنسور را نیز محاسبه نمود. 

 

سخن آخر

سنسور القایی، سنسوری غیر تماسی است که به دلیل داشتن مزایای فراوان کاربرد گسترده‌ای در صنعت و زندگی روزمره پیدا کرده است. در این مقاله نحوه‌ی استفاده از سنسور القایی برای تشخیص دور موتور توضیح داده شد. شما می‌توانید برای خرید انواعی از سنسورهای القایی به صفحه‌ی محصولات بیداک و محصولات آتونیکس مراجعه نمایید.

منبع : https://sensorsanatnovin.com/engine-speed-detection-with-inductive-sensor/

 




:: بازدید از این مطلب : 123
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : بادبادک
ت : شنبه 3 دی 1401
.
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
مطالب پربازدید
چت باکس
تبادل لینک هوشمند
پشتیبانی